Zaanse Schans tour

De Zaanse schans is zeker een bezoek waard! Dankzij de historische houten bebouwing wordt de Zaanse schans ook wel het bewoonde openluchtmuseum of het museumdorp genoemd. De Zaanse schans ligt in de gemeente Zaanstad in de provincie Noord-Holland en is werkelijk een uniek stukje Nederland. Een bezoek aan de Zaanse schans is dan ook dubbel en dwars de moeite waard!

Zaanse schans is een welbekende toeristische bestemming

Langs de historische waterloop de Zaan, tegenover het dorp Zaandijk en naast de Julianabrug vind je de buurt Zaanse schans. Een prachtige buurt vol met houten huisjes, molens, oude werkplaatsen en schuren. De Zaanse schans trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers en is daarmee één van de bekendste toeristische bestemmingen. Uiteraard kun je op eigen houtje een bezoek brengen aan de Zaanse schans, maar leuker en leerzamer is het om dit te doen via een Zaanse schans tour!

De tour gids brengt je op plekjes waar je als toerist niet zo snel komt

Tijdens een Zaanse schans tour, die je kunt boeken bij Private tour guide Amsterdam, kan onze gids je alles vertellen over deze prachtige streek en met name de buurt Zaanse schans. De tour start rond 9:30 uur op een vooraf afgesproken plek en is rond 14:00 uur afgelopen. Tijdens de tour wandel je onder andere langs allerlei oude ambachten zoals het bakkerijmuseum, de kaasmakerij, de werkplaats waar klompen gemaakt worden en de tinnegieterij. Maar de Zaanse schans tour gids zal je ook op plekken brengen waar je als toerist niet zo snel zal komen en dat maakt deze tour juist zo uniek en onvergetelijk.

Zaanse Schans tour

De Zaanse Schans, leuk en leerzaam!

Een dagje uit naar de Zaanse Schans is leuk maar zeker ook leerzaam! Zodra je Zaanse schans binnen komt herleef je letterlijk de 18e en 19e eeuw. Boek je een Zaanse schans tour dan wordt het zeker een onvergetelijke dag!